WAAROM JERREMY


Omdat wijzelf, de maatschappij, en misschien ook jij, te vaak geconfronteerd worden met het verlies van mensen die we zo graag zien, blijkt het nog steeds een moeilijk thema om over te praten, zeker voor jongeren en kinderen. Organisaties, zoals bv. ‘Awel.be’, bieden een luisterend oor dat verder gaat dan: ‘Alles goed?’.

Elke zelfdoding is er één te veel en daarom vinden we het onze verantwoordelijkheid om niet alleen aan de winst te denken, maar ook om goed te doen in deze, soms bizarre, wereld. Niet éénmalig maar op structurele basis.

Elk product dat we verkopen in onze e-winkel draagt bij tot onze steun aan organisaties, met in het bijzonder Awel.be, die jonge mensen met donkere gedachten verderhelpen. Voor elke product die we verkopen schenken we €2 euro aan deze organisatie. 

Onze producten zijn met veel liefde ontworpen en gemaakt: voor jezelf, maar vooral om aan iemand anders te tonen dat ook hij uniek is. 'Jerremy', met dubbele 'r', omdat 'een beetje anders' ook oké is. 

#iedereenuniek

 

OVER ONZE NAAM ‘JERREMY’

Het kon ook 'Robin' (cfr. Robin Williams), 'Avicii' (cfr. Tim Bergling), 'Yasmine' (cfr. Hilde Rens), José (cfr. persoonlijk) of zoveel andere namen geweest zijn, maar het verhaal van 'Jeremy' bleef nazinderen.

De naam 'Jerremy' is een verwijzing naar ‘Jeremy’, het muzieknummer uit 1992 van de Amerikaanse rockband Pearl Jam dat verscheen op hun album ’Ten’. Het nummer ontleent zijn titel aan de 15-jarige Amerikaanse jongen Jeremy Wade Delle, die zich in januari 1991 in zijn klas door zijn hoofd schoot voor de ogen van zijn klasgenootjes en leraar.

Eddie Vedder (zanger van rockband Pearl Jam) las hierover in de krant en begon er over te schrijven. Tijdens een interview aan Seattle Sound Magazine in maart 2009 vertelde de zanger dat hij de behoefte voelde ’to take that small article and make something of it - to give that action, to give it reaction, to give it more importance’ (om iets van dat kleine artikel te maken - om er iets mee te doen, om een reactie op te wekken, het belang ervan te onderstrepen).

 

OVER AWEL.BE

‘Awel’ luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Wanneer je ‘Awel’ contacteert, zal een vrijwilliger naar jou luisteren. Het is niet erg als je wat nerveus bent, dat is heel normaal. De beantwoorder zal je ondersteunen. Je mag jouw tijd nemen en alles vertellen wat je wil.

Awel kan je contacteren via het gratis en anoniem nummer 102, via chat of via mail.

Met onze bijdrage kan Awel extra vrijwilligers engageren, opleiden en ondersteunen, en kunnen ze de werking verder uitbouwen. Zo bouwen we samen verder aan een makkelijk bereikbare en laagdrempelige dienst, met tijd voor alle kinderen en jongeren. Want elk kind heeft recht op een luisterend oor.

 

* 'Jerremy' zit veilig onder de vleugels van bluetown.